sobota 5. listopadu 2011

Úvodní slovo . . .


Jak náš blog vlastně vznikl? Mám pocit, že do dnešního světa blogerů by měly zavítat i nové a neotřelé dívky a ženy, které se nebudou zajímat pouze o svůj zevnějšek, ale také o politické a společenské dění ve světě. Je třeba si uvědomit, že člověk se má i vnitřně odívat, jak to (ne)vyžaduje móda. Každý člověk je prostou individualitou a tu by si měl zachovat jak ve svém projevu osobnosti tak ve způsobu odívání a celého zevnějšku. Oděv, doplňky, účesy se mají řídit osobností člověka a ne jakýmsi davovým šílenstvím značek, které jsou dostupné všem a jsou nám předkládány jako ryzí zlato módy, přitom jde o pouhá zrnka pyritu dovezená z rozvojových zemí. Je důležité znát souvislosti výroby, exportu a distribuce zboží. Nikdo z nás přece nechce mít to, co pochází z rukou dětí a žen vykořisťovaných nadnárodními korporacemi. Nechceme mít v šatníku to, co mají další milióny žen. Vždyť my nemáme zcela stejné osobnosti!


Co se vám vybaví, když se řekne móda? Některým z vás se při slově móda vybaví – šaty, doplňky, účesy . . . Módou však je i náš životní styl . . . Nejde jenom o to, jaké butiky navštěvujeme. Důležité je si uvést na pravou míru, co je to móda. Slovo móda vzešlo z latinského modus, což v překladu znamená míra, vzhled, způsob, pravidlo, předpis. V módě jde o aktuálně upředňostňovaný způsob, jak se některé věci používají. Tento způsob užívání není trvalý, časově se mění. Změna módy pro nás znamená změnu způsobu užití či nalezení jiného řešení.


Móda je sociálně-psychologický fenomén, jenž ovlivňuje různé lidské aktivity a myšlení. Móda výrazně zasahuje do oblékání, hudby, médií, politiky, filosofie, architektury, ekonomiky, matematiky a informatiky.


Název našeho blogu již sám napovídá, že jsme čerstvě vstoupily do věku cet a je tedy třeba se odprostit a hlavně odlišit od ostatních blogerek, které jsou v teenage věku a nebo se na něm (slušně řečeno) zasekly. Budeme psát, jak o aktuálních módních trendech, tak se také vracet zpět. Zaobírat se módními trendy budeme ve všech možných aktivitách a myšlení člověka . . .

Picture Fashion by ~heytheredaniella

2 komentáře:

  1. je smutný bejt omezenej...na druhou stranu, je to snadný...okopírovat něčí styl a práci od hlavy k patě, založit si blogísek, páč to frčí, na něm psát ty samý kecy, dělat hodně gifevejů a myslet si, že ted seš king, protože máš xxx(x) followerů....jupííí...
    někdy si říkam, že bejt omezenec, by bylo skvělý, o věcích nemuset přemejšlet, prostě jen plynout s proudem a mít se fajn
    ale i tak jsem ráda, že pořád ještě některý lidi přemejšlej...a snad to, že nejsou vidět, neznamená, že jich je tak málo

    pragueneedsmorestyle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To co tady říkáš je pravda, proto jsem taky napsala úvodní článek o tom, co je ve skutečnosti móda a čím se tady chci zabývat, blogy by měly být více originální a hlavně nekopírovat vše kolem. Exitují tady tuny módních blogů, kde si mladé holky hází své outfity, co jim maminka (ne)dovolila koupit z H&M a pak zkopčí pár fotek z netu do svého wishlistu. Je jen málo holek, které mají skutečné zajímavý styl a dokáží také přemýšlet nad něčím jiným než z jakého úhlu se nejlíp vyfotit před zrcadlem.

      Vymazat