pátek 11. listopadu 2011

Second hand - sekáč

Second hand je skvělou volbou pro ty ženy, které se chtějí oblékat originálně a zároveň neublížit obsahu své peněženky. Nakupování v second-handech má své kouzlo, nikdy nevíte na co můžete narazit.

Každý z nás vidí second-handy na každém rohu vetšího města, ale je těžké se vyznat v jejich nabídce sortimentu. Existují sekáče v podobě maloobchodů, ale i velkoobchodů, kde i obyčejný smrtelník může nakupovat. Většina maloobchodů je zaměřena pouze na určitý sortiment - buďto pouze na značku nebo se zaměřují na určitou věkovou skupinu, nejčastěji můžete narazit na dětské sekáče. Oproti tomu existují velkoobchody, které jsou umístěny ve velkých halách, kde můžete narazit na široký sortiment textilního zboží - od oblečení, obuvi, doplňky až po bytový textil.

Jak si ale vybrat ten správný second-hand? Mnoho sekáčů má své vlastní internetové stránky, kde se můžete dozvědět kontaktní informace, prodejní akce a kde se daný obchod nachází. Osvědčený způsob jak nejlépe hledat je rozhodně na doporučení a nebo na samotném hledání. Díky doporučením se můžeme vyhnout nechtěnému přehrabování se v nasmrádlém obchůdku s nemilou obsluhou. V dnešní době už takovéto hrabárny odeznívají, mnoho sekáčů má svůj sortiment roztříděn a pověšen úhledně na věšácích. Second-handy se v dnešní době doslova předhánějí v kvalitě zboží. Snaží se nakupovat přímo z dovodů z Anglie, Norska, Francie a Švýcarska. Pokud je sekáč takto dobře zásobován pravidelně a v žádané kvalitě, zákazníci se jen dychtivě hrnou. Sekáče nejčastěji navštěvují maminky a dnes již i teenageři.

Nemáte-li zatím žádnou zkušenost se second-handem, je dobré si zjistit pár takových obchůdků z okolí a zajít si je omrknout. Určitě narazíte na nějaký unikátní kousek, který vám padne do oka díky své ceně, značce a dobrému stavu, a skvělou zprávou je i to, že nikdo nebude mít stejný kousek v šatníku jako máte vy!




2 komentáře:

  1. já miluju sekáče!...a chápu, že je dost lidí, co to odsuzujou a říkaj, že by tam nikdy nešli..ale říkam si, ok, aspon zbyde víc pro mě=)

    navíc tím vlastně šetřím přírodu, protože recykluju, co by se jinak už nevyužilo

    pragueneedsmorestyle

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně tak! Sekáče jsou dobrá věc, nejenže člověk ušetří, vychytá neobvyklý kousek, ale šetří tím i přírodu.

    OdpovědětVymazat