neděle 11. března 2012

Supersize vs Superskinny


Chci vás seznámit s velice zajímavým projektem britské televizní stanice chanel 4. V dokumentárním seriálu se střetávají dva extrémy – jeden jedlík s velkou nadváhou a další s těžkou podváhou. Oba spolu stráví týden, kdy si připravují jídlo a vymění si ho. Vše se děje pod dozorem doktora Christiana Jessena.

První setkání (ne)jedlíků je před kamerami, kdy si oba sundají župany a prohlédnou se, poté se společně podívají, kolik toho každý z nich sní během jednoho týdne.

 

Tato část může být pro některé nechutná. Jídlo se neukládá na stole, ale padá a teče do průhledné trubice. Poté porovnávají kalorické hodnoty o kolik dní více či méně jí. Christian Jessen ukazuje zdravotní problémy, kterými mohou tito lidé začít trpět, pokud nezmění svůj styl stravování.



Dokument se zabývá i cennými typy pro zdravý životní styl. Celý pořad moderovala Anna  Richardson, kdy i sama  zkoumala nové metody, jak zhubnout. Diety nacházela na internetu a zkoušela je sama na sobě, postupně zjistila šokující vedlejší účinky. Příkladem byla lipolýza, ze které ji bylo špatně a trpěla bolestmi. Seznámila se slavnou Isabelle Caro, která je známá svou kampaní bojující proti anorexii. Tento díl můžete najít na youtube.com pod Supersize vs Superskinny S01E08. 





Na konci oba zkoumaní získají jídelníček, který by měli dodržovat, opět se setkají po několika týdnech a ukáží své výsledky.

Slavná nutriční poradkyně Gillian McKeith, která je známá díky hostování v televizní show You Are What You Eat, byla také součástí pořadu Supersize vs. Superskinny. Během první série v roce 2008 se snažila rozjet kampaň "ban big bums" (zakažme velké zadky) Velké Británii. Zkoušela mnohá cvičení a triky na různé skupiny žen.

1 komentář:

  1. To by mohlo být dobrý! Jen co budu mít trochu času, tak se určitě podívám:)

    OdpovědětVymazat