pátek 11. listopadu 2011

Movember








Každý rok v listopadu Movember vyzve muže po celém světě, aby si nechali narůst knír (moustache, proto Movember) a tímto způsobem pomohli získat finanční prostředky a informovat lidi o nejzávažnějších zdravotních problémech mužů.

První Movember kníry narostly v roce 2003 v Austrálii. Od té doby se snaží Movember o osvětu mužů po celém světě.
Muži, kteří se zúčastňují,se snaží pomáhat změnit pohled na zdraví mužů tím, že si nechají narůst knírka a nosí ho po dobu 30 listopadových dní. Touto propagací jak v soukromí tak na veřejnosti se snaží vyvolat větší zájem o zdraví mužů, které často ze studu či obav opomíjejí. Fakta o rakovině prostaty v České republice jsou následující:
  • každé čtyři hodiny zemře v České republice jeden muž na rakovinu prostaty
  • rakovina prostaty je nejčastějším rakovinným onemocněním mužů v ČR - každý rok je v ČR diagnostikováno na 5000 mužů, což je přibližně 13 denně
  • každý rok v České republice zemře na rakovinu prostaty 1600 mužů

U nás tato kampaň běží již třetím rokem a letos jí podpoří známé osobnosti, ze kterých se staly pro měsíc listopad MO bráchové a MO sestry – Lukáš Vrtílek, Matěj Ruppert, YEMI A.D., Jiří Hudler, Jan P. Muchow, Ondřej Bank, Jakub Kohák, Ondřej Brzobohatý, David Ondříček, Goran Tacevski, Michael Tretter, Kryštof Mucha, Michael Viktořík, Roman Holý, Ota Klempíř, Orion, Vlasta Korec, Michal Froněk, Aleš Najbrt, WOHNOUT, NICELAND, Eddie Stoilow, Dara Rolins, Lejla Abbasová, Diana Kobzanová, Nikol Moravcová a spousta dalších.


Movember Gala Party se bude konat 26. listopadu v klubu SaSaZu. Základní vstupné je 350 Kč.

Více informací se dozvíte na internetových stránkách:

http://www.ticketstream.cz/pls/czech/dls.dls_by_event_tr?event_id=81635&code=TICKET&language=2
http://prague.sasazu.com/cs/club-events
http://www.facebook.com/event.php?eid=278322525525804

1 komentář:

  1. To zní fakt zajímavě, dobrý způsob jak upozornit na tento problém, mnohem lepší než plakáty, trička, odznáčky. Ten nápad, že ten knír je vlastně část muže stejně jako prostata na jejíž rakovinu se umírá. Ani jsem netušila, že ty čísla jsou tak vysoká....

    OdpovědětVymazat